Een speciale bijrijder

Maandag 22 augustus 2016 hadden wij een speciale bijrijder op één van onze vrachtwagens namelijk:
Samuel Kihanya uit Nairobi, Kenia. Samuel kon dankzij de stichting Maji Maendeleo Afrika studeren in Nairobi. Hij heeft daar afgelopen juli de bachelor of business information technology afgerond. Om dat te vieren is hij sinds halverwege augustus voor 2,5 maand in Nederland. Hij ontdekt Nederland op allerlei gebieden, van daaruit kwam de vraag om een keertje mee te rijden op de vrachtwagen. Wij als Hoogland de Groot transport zijn blij om dat voor hem mogelijk te kunnen maken.

Samuel bij het standbeeld van Cornelis Lely

Samuel bij het standbeeld van Cornelis Lely

Samuel voor de vrachtwagen op de Afsluitdijk

Samuel voor de vrachtwagen op de Afsluitdijk

Samuel is maandag 22 augustus met onze chauffeur Bas mee geweest. De dag begon om 05:30 voor Samuel toen hij in Nieuwerkerk aan den Ijssel werd opgehaald door Bas. Via Amsterdam en de Afsluitdijk werd de bestemming in Friesland bereikt. De Afsluitdijk was voor Samuel een wens die op zijn lijstje stond. Nadat er geladen was in Friesland via diezelfde Afsluitdijk (met korte tussenstop bij het beeld van Cornelis Lely) terug richting de haven van Rotterdam. Op de tweede Maasvlakte is de container ingeleverd bij de ECT euromax terminal. Vervolgens is er een lege container opgezet voor de volgende dag, hierna zat de dag er alweer op en kwamen de twee mannen om 14:00 aan op het kantoor in Ridderkerk.

Samuel heeft een blog over zijn verblijf in Nederland, deze is hier te lezen. Hierin staat ook een stukje over de dag met de vrachtwagen.